ISKALNIK GROBOV
:
:
:


V bazi iskalnika so podatki o tistih pokojnikih, za katere imamo popolne podatke o pokojniku in grobu, naročnik pogreba ali pokojni pa objave niso prepovedali.

Spletna različica: V iskalnik vpišete ime in priimek pokojnika, ki ga iščete, število zadetkov pa lahko omejite z navedbo letnice rojstva ali letnice smrti. Ko kliknete na ime pokojnika, ki ga je našel iskalnik, se na načrtu pokopališča prikaže pot od najbližjega vhoda do groba. Za spreminjanje merila oz. velikosti načrta lahko pritisnete (+)/(-) na karti. Možne so tri različne velikosti. Načrt z vrisano potjo lahko natisnete na vaš tiskalnik.

Mobilna različica: Iskalnik grobov je posebej prilagojen tudi pametnim telefonom in drugim mobilnim napravam. Podpira ios/android/windows/blackberry in ostale platforme, ki podpirajo HTML5 standard in ni potrebna namestitev dodatnih aplikacij. Na napravah, ki podpirajo html5 in geolociranje, lahko uporabnik uporabi lokacijo svoje naprave za lažjo navigacijo do groba (uporabnik mora vključiti GPS in dovoliti uporabo svoje lokacije internetni strani grobovi.zale.si). Postopek izbire pokojnika je enak kot pri spletni različici. Kadar se uporabnik nahaja na pokopališču, se na karti izriše njegova trenutna lokacija in pot od njegove lokacije do groba. Opozorilo: Pri uporabi GPS mobilne naprave, morate upoštevati, da lahko zaradi napake v GPS signalu izrisana lokacija odstopa za nekaj metrov od lokacije na kateri se nahajamo. Moder krog okoli naše lokacije ponazarja trenutno natančnost signala.

Prižig virtualne sveče: Za prižig virtualne sveče uporabite zgoraj opisani postopek za iskanje pokojnika. Na prikazu lokacije groba za izbranega pokojnika imate možnost prižiga virtualne sveče, s klikom na "Prižgi svečo". Ob prižigu je možno napisati sporočilo, ki pa ni obvezno. Virtualna sveča gori tri dni.

V primeru, da iskalnik ne najde ničesar, lahko pokličete 01 420 17 00 (ponedeljek: 7.00 - 18.00 ure, torek - petek: 7.00 -15.00 ure, sobota, nedelja, prazniki: zaprto).